Grenville House

Grenville House Outdoor Education Centre has seen continued growth and an increasing reputation both regionally and nationally. This led to major ongoing investment in the buildings, the facilities and the development of outdoor activities. It is now a core base for schools, colleges and youth community groups from all over the country.

 

As part of the continued improvements of the centre the existing changing rooms and washing facilities needed to be replaced. The new building provides 4no. changing rooms for separate sexes, a mobility suite and 2no. staff changing rooms to replace the current accommodation.

‚Äč

In keeping with the theme of Outdoor Pursuits, the building has been designed as a contemporary shelter which adopts natural materials. The timber clad block is supported on a masonary plinth and has a mono-pitched standing seam roof which follows the natural topography of the site. The inclusion of a large roof light over the main changing areas helped to maximise natural light and reduce over-reliance on electric lighting.