New House, Gosport, Hampshire

This individual property has been designed to fit into an infill site on the North side of Ashburton Road in Alverstoke Hampshire. It was designed as a transitional  statement between a 4 storey terrace of Victorian town houses and more modest 2 storey 1930’s semi detached properties.  Constructed from Timber Frame, it provides a  contemporary family house over 3 storeys in the Alverstoke Conservation Area. Designed and constructed for an individual client for their retirement,  it provides 2 main reception rooms, Kitchen/Family room and an office at ground floor level. The first floor comprises 3 bedrooms and 3 bathrooms. The second floor provides an open plan sitting room or bedroom opening out on to a south facing sun terrace, built to the highest standards of energy performance and comfort.